Nyhetsbrev

Hold deg oppdatert om smått og stort som opptar oss i Posisjon

Se våre retningslinjer for personvern
Trenger du hjelp til å finne riktig retning?
Ta kontakt

Posisjon goes international

Etter to år med pandemi, fornyelser og nye kolleger var det endelig på tide med en ekte Posisjon-tur! 12 tøffe tryner klare for faglig påfyll og «bli kjent»- aktiviteter utenfor kontorets fire vegger.

Spent og klare for tur møtte alle opp på Værnes torsdag morgen; destinasjon Berlin, Tysklands hovedstad og Europas kulturelle storstue. En by som har mye av alt. En rik og spennende historie, et bredt spekter av kulturelle opplevelser, og selvfølgelig en rekke med bierstuber, både med og uten lederhosen – for de som tekkes mot det.  

Fra oktober og høststemning til varmere vær enn vi hadde gjennom sommeren i Trondheim.

Banksy who? 

Torsdag bød på rolig start med fokus på trivsel, samhold, god mat og drikke. Fredag morgen stod vi dermed klare for en full dag med faglig innhold, workshop og aktivitet. En fin mulighet til å bedre kjent på tvers av fagfelt og team i det daglige. Vi delte tidligere erfaringer, hva vi er gode på, hva vi har lyst til å jobbe mer med og hvordan vi ser for oss fremtidens Posisjon. Det siste skapte spesielt engasjement. Hvor er vi og hvor skal vi? En klar fellesnevner er sulten på å skape mere sammen. Sammen klarer vi alt. Bring it!

Marthe og Hanne poserer for kamera!

Etter timer innestengt på møterom var gjengen rimelig fornøyd med å få ta på spaserskoene. Retning; Kreativ grafitti-geriljavirksomhet. Og vi fikk markert oss ja. Sørens stødige hånd styrte rammeverket. Og alle fikk vi være med å fylle både Posisjon og vårt verdigrunnlag med farge, og ekte liv. Alt under ordnede former – i tilfelle noen skulle lure på det. Så ja, vi har gått internasjonalt. Litt i hvert fall. Denne fine dagen ble avsluttet på karaokebar, eget lukket rom, for å skåne andre gjester. Med mobilforbud. 

Vi deler villig jobber og leveranser vi er stolte av. Våre sangstemmer og dansetalent forblir en hemmelighet. What happens in Berlin osv.

Inspirasjonsvandring og demonstrasjon

Lørdagen ble den o-store vandringsdagen. Når man er i en by som Berlin må man ha gode sko. Det er vanskelig å si hva som er sentrum – byen er diger. Med så ufattelig mye fint, inspirerende og spennende å se og oppleve, var det greit å ha planlagt ruta på forhånd. Først stopp på veien var Helmut Newton Foundation, hvor vi fikk se og oppleve en fotoutstilling av de sjeldne. Gjennom bilder og små tekster fikk vi et lite innblikk i Newtons karriere og yrkesliv. Inspirasjon for kreative sjeler.

Videre var planen å gå innom en rekke kjente, kulturelle og historiske landemerker rundt om i byen, men på grunn store demonstrasjoner og en politimobilisering ut av en annen verden så fristet det ikke så mye å trosse henvisninger om å snu og ta en annen vei. Vi fikk allikevel sett mye og ikke minst fikk vi oss en flott vandring i Großer Tiergarten. Dette er en av verdens største parker, og (ikke til forkleinelse for Ilaparken) noe helt annet enn hva vi har av parkliv her hjemme. Victor påstår han bikka 20 000 skritt innen vi var tilbake på hotellet.   

Ingen i verden hadde turt å tøffe seg mot denne gjengen.

Søndagen gikk turen hjemover. Vi står igjen med en real dose kreativt påfyll, samtidig som vi har blitt enda bedre kjent med hverandre. Nye og gamle posisjonere har staket ut kursen for å nå nye høyder sammen og er klare for å gi gass. Borte bra, hjemme best.

Årets Posisjon-tur er historie, men minnene ligger godt lagret.

Auf Wiedersehen, Berlin!

Lyst til å lese mer?

Nedenfor ser du to tidligere nyhetssaker vi tror du kanskje vi like, ta en titt da vel.

Hold deg oppdatert om smått og stort som opptar oss i Posisjon